Østre Aker vei 206 F, 0975 Oslo

22 64 24 10

nettside@bergsauto.no

Kundeservice: 10:00 – 20:00 (Man-Fre)

Kundeservice: 08:00 – 20:00 | Verksted: 10:00 – 17:00(Man-Fre)
Telefon 22 64 24 10
Østre Aker vei 206 F, 0975 Oslo

Dekk og felger

Service

Dekk og felger

Dekk og felg er en viktig del av bilens ytelse og sikkerhet. Det er derfor viktig å velge dekk og felger som passer til kjøretøyet ditt og kjøreforholdene du vil møte. I denne artikkelen vil vi se nærmere på dekk og felg, og gi deg noen tips om hva du bør vurdere når du skal kjøpe dekk og felg.

Dekk

Dekk er det eneste punktet på bilen som har kontakt med veien, og det er derfor viktig å velge dekk som passer til kjøreforholdene. Det finnes ulike typer dekk, og det er viktig å velge riktig dekk for å få best mulig ytelse og sikkerhet.

Sommerdekk

Sommerdekk er utformet for å gi best mulig ytelse på tørr og våt vei når temperaturene er over 7 grader Celsius. De har en spesiell gummiblanding som gir godt grep på veien og kortere bremselengde. Sommerdekk har også et spesielt mønster som gir bedre drenering av vann og reduserer risikoen for aquaplaning.

Vinterdekk

Vinterdekk er utformet for å gi best mulig ytelse på snø og is når temperaturene er under 7 grader Celsius. De har en spesiell gummiblanding som holder seg myk i lave temperaturer, noe som gir bedre grep på snø og is. Vinterdekk har også et spesielt mønster som gir bedre feste på glatt underlag.

Allværsdekk

Allværsdekk er utformet for å gi god ytelse på både tørr og våt vei, samt på snø og is. De har en gummiblanding som er utviklet for å gi godt grep i både varme og kalde temperaturer, og har et spesielt mønster som gir godt feste på glatt underlag.

Felger

Felger er ikke bare en estetisk detalj på bilen din, de spiller også en viktig rolle for bilens ytelse. Felger er ansvarlige for å holde dekkene på plass, og de kan også påvirke bilens håndtering og ytelse. Det finnes ulike typer felger, og det er viktig å velge riktig felg for å få best mulig ytelse og sikkerhet.

Stål- og aluminiumsfelger

Stålfelger er vanligvis det billigste alternativet, og er laget av stål. De er vanligvis tunge, men sterke og slitesterke. Aluminiumsfelger er lettere enn stålfelger, og gir bedre kjøreegenskaper og stil. De er også mer utsatt for skader enn stålfelger.

Legeringsfelger

Legeringsfelger er laget av en legering av aluminium og andre metaller, og er vanligvis de dyreste felgene. De er lettere og sterkere enn både stål- og aluminiumsfelger, og gir bedre kjøreegenskaper og stil.

Hvilke dekk og felger skal du velge?

Når du skal velge dekk og felger til bilen din, bør du først og frem

Vi hjelper deg

Berg’s Automatservice AS er et pålitelig og profesjonelt verksted som tilbyr kvalitetstjenester for dekk og felger. Ved å velge Berg’s, kan du være trygg på at du får ekspertise og erfaring som sikrer at arbeidet utføres på en profesjonell og effektiv måte. Med fokus på kundetilfredshet og konkurransedyktige priser, er Berg’s Automatservice AS det beste valget for de som ønsker pålitelige tjenester innenfor dekk og felg.

Feil bruk og vedlikehold av dekk og felger kan føre til en rekke problemer. Her er noen av de vanligste problemene som kan oppstå:

 1. Feil lufttrykk: Hvis dekkene ikke har riktig lufttrykk, kan det føre til at de slites ujevnt og at dekkene mister grepet på veien. For lavt lufttrykk kan også føre til at dekkene overopphetes og til slutt sprekker.

 2. Feil montering: Hvis dekkene eller felgene ikke er montert riktig, kan det føre til vibrasjoner, dårlig håndtering og til og med fare for ulykker. Det er viktig å følge produsentens instruksjoner for montering.

 3. Overbelastning: Hvis bilen er overbelastet, kan det føre til at dekkene slites raskere og mister grepet på veien. Overbelastning kan også føre til at dekkene sprekker eller eksploderer.

 4. Manglende rotasjon: Hvis dekkene ikke blir rotert jevnlig, kan de slites ujevnt og miste grepet på veien. Det er viktig å følge produsentens anbefalinger for rotasjon av dekk.

 5. Manglende vedlikehold: Hvis dekkene og felgene ikke blir vedlikeholdt jevnlig, kan det føre til rust, korrosjon og andre skader. Det er viktig å rengjøre og inspisere dekkene og felgene jevnlig.

 6. Feil størrelse: Hvis dekkene eller felgene er feil størrelse for bilen din, kan det føre til dårlig håndtering, ujevn slitasje og fare for ulykker. Det er viktig å velge dekk og felger som er riktig størrelse for bilen din.

 7. Skader og bulker: Hvis felgene er skadet eller har bulker, kan det føre til at dekkene ikke sitter ordentlig på plass. Dette kan føre til vibrasjoner og farlige situasjoner på veien. Det er viktig å reparere eller erstatte skadede felger så snart som mulig.

 8. Feil lagring: Hvis dekkene og felgene ikke blir lagret på riktig måte, kan de bli skadet eller miste kvaliteten. Det er viktig å lagre dekk og felger på et tørt og kjølig sted, og beskytte dem mot sollys og varme.

 
 
Automatgirkasse, service, girkasse overhaling
Service

Noen av tjenestene vi tilbyr:

  • Service
  • Oljeskift
  • Automatgirkasse
  • EU-kontroll
  • Etterkontroll
  • Bremser
  • Hjuloppheng
  • Forstillingsanalyse
  • Registerreimskift
  • Dekk, felg og hjulskift
  • Dekkhotell
  • AC-service
  • Klimarens
  • BG Premium motorservice
  • Skifte vindusvisker
  • Eksosanlegg
  • Store varebiler og bobil
+ Se mer

Bli medlem hos Berg´s, få 10% rabatt på reparasjoner

Bli medlem hos oss, bli først til å få oppdateringer, nyheter og kampanje-rabatter rett inn i din digital postkasse.