Østre Aker vei 206 F, 0975 Oslo

22 64 24 10

nettside@bergsauto.no

Kundeservice: 10:00 – 20:00 (Man-Fre)

Kundeservice: 08:00 – 20:00 | Verksted: 10:00 – 17:00(Man-Fre)
Telefon 22 64 24 10
Østre Aker vei 206 F, 0975 Oslo

Lavt motoroljetrykk

Lavt motoroljetrykk

Årsaker, symptomer og hvordan du løser problemet

En av de viktigste væskene som biler trenger er motorolje. Bilens motorolje smører forskjellige komponenter i motoren, og bidrar til å redusere friksjonen. Oljetrykk er en av de viktigste parameterne i en bils motor. Du må ta grep for å opprettholde riktig motoroljetrykk. Lavt motoroljetrykk kan forårsake skade på forskjellige motorkomponenter, med andre ord betyr det trøbbel for bilen din.

Her er noen årsaker og symptomer på lavt oljetrykk og hvordan du kan løse problemet

Årsaker

Lite motorolje:

Dette er den viktigste årsaken til lavt motoroljetrykk. Mens mange sjåfører glemmer å skifte motorolje, innser andre ikke viktigheten av regelmessige oljeskift og velger å fokusere på andre oppgaver som de anser som viktigere.

En annen vanlig årsak til at du kan ha for lite motorolje er lekkasje i tilførselsledningene. Olje kan blø gjennom disse små hullene. Hvis du mistenker lavt motoroljetrykk, be mekanikeren din om å sjekke bilens motor grundig og se etter tegn på slitte oljetetninger og plugger.

Feil oljeviskositet:

Du må være veldig forsiktig når du velger motorolje. Mens en olje med lavere viskositet enn nødvendig vil gi mindre motstand mot strømning, vil et smøremiddel med høyere viskositet enn anbefalt av produsenten generere mer viskositet enn nødvendig.

Skadet oljepumpe:

En bils oljepumpe spiller en veldig viktig rolle. Den er designet for å lette bevegelsen av motorolje gjennom hele systemet. Når en bils motorpumpe svikter, synker oljetrykket. Fra feil installasjon til dårlig oljevedlikehold kan det være flere årsaker til pumpesvikt.

Symptomer

Nedgang i motorytelse:

Når motoroljetrykket faller, øker friksjonen mellom ulike deler. Dette resulterer i en kraftig nedgang i motorytelsen. Se opp for vanlige tegn på redusert motorytelse som reduksjon i drivstofføkonomi, tap av kraft og motorstopp.

Varsellampe på instrumentpanelet tennes:

Dette er et av de første og vanligste tegnene på lavt motoroljetrykk. Moderne biler har sensorer koblet til varsellyset. Et trykkfall utløser sensorene og aktiverer varsellampen.

IIllustrere motor

Tips for å fikse problemet:

Et fall i motoroljetrykket er skadelig for bilens helse. For å unngå dyre reparasjoner, sjekk og etterfyll motorolje regelmessig. Se etter olje med riktig viskositetsvurdering (som anbefalt av produsenten).

Se etter tegn på eksterne oljelekkasjer. Ofte kan eksterne oljelekkasjer løses ved å bytte ut slanger og rør.

Hvis du mistenker en intern oljelekkasje, ta kontakt med oss snarest.

Hvis trykkmåleren eller oljepumpen er skadet og ikke kan repareres, få delen skiftet ut. Vis mer

Berg´s automatservice AS

Kategorier

Arkiv

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930